13.1.07

BOŽIČNI PERNIK


Sestavine:

60 dag presejane moke
3 cela jajca
30 dag sladkorja
15 dag stopljenega masla
25 dag medu
1,5 pecilnega praška
10 dag zmletih orehov
3 zvrhane žličke nageljnovih žbic v prahu
2 zvrhani žlički cimeta
1 zvrhana žlička muškatnega oreščka v prahu
sok pol limone
cca ½ litra mlačnega mleka (ali vsaj sobne temperature)

sok 2 limon
4 žličke ruma
sladkor v prahu
temna čokolada

Vse sestavine po vrsti vmešavaj s kuhalnico, nazadnje pa še malo zmiksaj. Maso peci na 160 stopinjah približno 40 minut. Ko delaš prvič, preveri za svoj pekač!
Ko se ohladi, prelij z limonovim ledom (limonin sok, 4 žličke ruma, sadkor v prahu) in poljubno gosto pokapaj s stopljeno temno čokolado.
PS: Če želiš, lahko cimeta dodaš še malo več, odvisno kateri okus želiš, da prevladuje.

DOBER TEK!

Ni komentarjev: